OFFICIEEL: Ajax betaalt de hoofdprijs en haalt Promes terug naar Nederland

OFFICIEEL: Ajax betaalt de hoofdprijs en haalt Promes terug naar Nederland

24-06-2019 20:04 Laatste update: 20:10
1

Het is officieel: Quincy Promes is speler van Ajax. De 27-jarige Nederlandse aanvaller komt over van Sevilla en tekent voor vijf seizoenen in Amsterdam. Ajax betaalt een transfersom van 15,7 miljoen euro aan de Spaanse club, dat door bonussen op kan lopen tot maximaal 17,2 miljoen.

In dienst van Sevilla kende Promes een wisselvallig seizoen. Hij slaagde er niet in een basisplaats te veroveren in de aanval, maar kwam al offensief ingestelde vleugelverdediger nog wel tot 49 officiële wedstrijden. Hij scoorde vijf keer.

Met zijn transfer naar Ajax keert Promes na vijf jaar terug in de Eredivisie. Hij stond tussen 2010 en 2014 onder contract bij FC Twente en verhuisde daarna naar Rusland. In het seizoen 2012/2013 werd Promes door Twente verhuurd aan Go Ahead Eagles. Daar werkte hij samen met huidig Ajax-trainer Erik ten Hag.

Ajax speelt met de komst van Promes in op het eventuele vertrek van David Neres en Hakim Ziyech. De twee aanvallers kiezen mogelijk voor een buitenlands avontuur. Ajax heeft ook belangstelling voor Steven Bergwijn, zo bevestigde directeur Marc Overmars onlangs.

Promes is de vijfde versterking van Ajax voor komend seizoen. De landskampioen legde eerder doelman Kjell Scherpen, verdedigers Kik Pierie en Lisandro Martínez en middenvelder Razvan Marin vast. Van de basiself is vooralsnog alleen Frenkie de Jong (FC Barcelona) vertrokken.

No Poll