OFFICIEEL: Spanjaard San José (39) is de nieuwe hoofdcoach van Eupen

OFFICIEEL: Spanjaard San José (39) is de nieuwe hoofdcoach van Eupen

24-06-2019 16:35 Laatste update: 16:38
2

De cirkel is rond. KAS Eupen heeft als laatste eersteklasser bevestigd wie er als hoofdtrainer aan het seizoen 2019/20 begint. Eupen heeft voor de Spanjaard Beñat San José gekozen als opvolger van Claude Makelélé. Dat maakt de eersteklasser maandag via de officiële kanalen wereldkundig.

San José is een 39-jairge oefenmeester, die al enkele exotische avonturen achter de rug heeft. Hij begon in 2008 als jeugdcoach van Real Sociedad, om in 2012 aan de slag te gaan bij de Saoedische topclub Al-Ittihad. Via de U21 kreeg hij de leiding over de hoofdmacht. In 2013 boekte hij zijn eerste succes door de Kings Cup te veroveren.

Na twee jaar maakte hij binnen Saoedi-Arabië naar Al-Ettifaq alvorens avonturen in Chili, Bolivia, opnieuw Chili en de Verenigde Arabische Emiraten aan te gaan. San José wist met respectievelijk Bolívar (2x) en Universidad Católica de titels van Bolivia en Chili binnen te slepen. Bij Eupen krijgt hij de taak om de ploeg uit de Oostkantons uit de degradatiezorgen te houden.

De kersverse coach wordt dinsdagmiddag (13u45) voorgesteld aan pers en publiek. San José zal dan al de eerste oefensessie met zijn nieuwe spelersgroep achter de rug hebben.