Huyck kijkt in de spiegel: Als voorzitter had ik het uiteraard moeten weten

Huyck kijkt in de spiegel: "Als voorzitter had ik het uiteraard moeten weten"

02-06-2019 22:59
3

Waasland-Beveren slaakte zaterdag een gigantische zucht van opluchting. De Geschillencommissie oordeelde dat de club niet schuldig is aan wedstrijdvervalsing. Ook voorzitter Dirk Huyck werd vrijgesproken. Daarmee valt een enorm gewicht van zijn schouders.

De voorbije maanden waren een hel voor Huyck, zo blijkt uit een gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik heb mijn leven terug", laat de voorzitter van Waasland-Beveren weten vanuit Spanje. De voorbije tijd verbleef Huyck immers in de nabijheid van Malaga, waar hij angstvallig wachtte op het verdict in de omkopingszaak die het Belgische voetbal in haar greep hield.

Waasland-Beveren ontsnapte dus de dans, ook al gaven enkele bestuurders toe dat ze de omkooppoging van KV Mechelen niet hadden doorgegeven aan de bevoegde instanties. "Met de hand op het hart: ik wist niet dat er zoiets bestond als meldingsplicht. Maar als voorzitter had ik het uiteraard moeten weten. Mea culpa", vertelt Huyck daarover.

Over matchfixing wist de grote man van Waasland-Beveren hoegenaamd niets, houdt hij vol. "Zoiets druist in tegen alles waar ik voor sta. Ik ben slechts één keer ondervraagd in het strafdossier, maar moest wel acht maanden lang op mijn tanden bijten en zwijgen. Het zijn ongemeen zware maanden geweest", besluit Huyck.