'Chelsea laat Europa League-winnaar Sarri na één seizoen transfervrij gaan'

'Chelsea laat Europa League-winnaar Sarri na één seizoen transfervrij gaan'

31-05-2019 22:45
1

De gewonnen Europa League-finale was het laatste kunstje van Maurizio Sarri als manager van Chelsea. Dat meldt SportItalia. De Italiaan lijkt van club te wisselen.

Sarri zou vrijdag overeenstemming hebben bereikt met Chelsea over de ontbinding van zijn doorlopende contract. Dat maakt voor de Italiaanse manager de weg vrij naar Juventus. Het nieuws komt van een verslaggever die close is met Sarri en ook met de meest betrouwbare updates kwam toen de trainer vorig jaar onderhandelde met Chelsea.

Fali Ramadani, zaakwaarnemer van Sarri, zou vrijdag langdurig om de tafel hebben gezet met het bestuur van Chelsea om te praten over contractontbinding. Aan het einde van de middag kwamen de twee partijen tot een vergelijk. Woensdagavond won Sarri de eerste prijs in zijn trainerscarrière door Arsenal te verslaan in de Europa League-finale (4-1).

In Italië geldt Sarri als de favoriet om de nieuwe trainer van Juventus te worden. De kampioen van Italië is op zoek naar een opvolger van Massimiliano Allegri. Sarri leidde Chelsea in zijn eerste - en waarschijnlijke enige - seizoen naar de derde plaats in de Premier League.