Procedure zit erop: Mechelen en Waasland-Beveren kennen verdict op latere datum

Procedure zit erop: Mechelen en Waasland-Beveren kennen verdict op "latere datum"

28-05-2019 23:43
3

Na zes intensieve dagen zit de procedure rond KV Mechelen en Waasland-Beveren erop. Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen in het tuchtdossier; nu is het aan de Geschillencommissie Hoger Beroep om te oordelen. Wanneer dat het geval zal zijn, is nog niet duidelijk.

Na afloop van de laatste pleidooien nam Dirk Thijs, voorzitter van de commissie, nog even kort het woord. "We nemen de zaak in beraad en doen uitspraak op een latere datum. We leggen geen precieze einddatum vast. We willen alle partijen bedanken voor hun loyale proceshouding en het respecteren van de conclusiekalender", noteerde Het Laatste Nieuws uit zijn mond.

De Belgische voetbalbond heeft altijd aangegeven dat het een definitieve beslissing wil weten voor 30 juni. Dat betekent dat de Geschillencommissie nog even tijd heeft om haar verdict te vellen, maar nu ook niet té veel. De betrokkenen kunnen nadien immers nog in beroep gaan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Zo'n beroepsprocedure moet uiterlijk zeven dagen na de originele uitspraak opgestart worden.