Arnesen was niet enthousiast over Kompany: Ik heb dat ook meteen verteld

Arnesen was niet enthousiast over Kompany: "Ik heb dat ook meteen verteld"

28-05-2019 21:23 Laatste update: 21:47
9

Frank Arnesen was niet enthousiast toen Marc Coucke en Michael Verschueren met het voorstel kwamen om Vincent Kompany aan te stellen als speler-trainer bij RSC Anderlecht. Dat vertelde de Deense technisch directeur tijdens een gesprek met L'Avenir.

"We hebben net een van de moeilijkste tijden meegemaakt in de geschiedenis van de club, maar ik ben erg optimistisch over de toekomst. Zeker sinds de komst van Vincent Kompany. Al was ik in het begin niet echt overtuigd toen Marc Coucke en Michael Verschueren met dit voorstel naar mij kwamen", aldus Arnesen.

"Ik heb dat ook meteen aan Vincent verteld. Ik zei hem dat het een groot risico was voor Anderlecht, dat zich hierin niet mocht vergissen, maar ook voor hem omdat hij veel meer te verliezen heeft dan te winnen met dit avontuur."

Helemaal bijgedraaid
"Uiteindelijk duurde onze discussie bijna zeven uur. Maar toen hij in anderhalf uur een presentatie gaf over zijn tactische visie en het management van de club voor de komende jaren, werd ik weggeblazen. Vincent is op alle vlakken echt een man die boven het gewoel staat. Ik heb nog nooit zo’n persoonlijkheid ontmoet, met zo’n charisma."

"Wat zijn toekomst op lange termijn zal zijn? Geen idee. Hij heeft de kwaliteiten om alles te doen. Hij is zelfs geknipt om voorzitter te zijn. Op zijn 33ste spreekt hij met de ervaring en volwassenheid van een 50-jarige man. En dat stoort me helemaal niet. Met hem is de vernieuwing van Anderlecht echt begonnen. Al mijn twijfels zijn weg", besluit de technisch directeur van Anderlecht.