Advocaat Huyck komt met opvallend statement: Hij zal dan schuldig pleiten

Advocaat Huyck komt met opvallend statement: "Hij zal dan schuldig pleiten"

28-05-2019 17:45
10

Dirck Huyck, gewezen voorzitter van Waasland-Beveren, zal schuldig pleiten als hij wordt vervolgd voor het niet nakomen van de meldingsplicht voor matchfixing. Dat opvallende statement deed zijn advocaat John Maes dinsdag.

"Er staat in de vordering tegenover mijn cliënt niets over de meldingsplicht. Nochtans hadden we verwacht dat dat het enige zou zijn waarvoor hij vervolgd zou kunnen worden. Wel: als Dirk Huyck zich toch zal moeten verdedigen over de meldingsplicht, zal hij zich niet verdedigen. Hij zegt zelfs: 'Ik zal dan schuldig pleiten'. Dát is intellectueel eerlijk zijn, meneer de bondsprocureur", citeert Het Laatste Nieuws.

Wat betreft de beschuldiging matchfixing, blijft het kamp-Huyck zich fel verweren. "Hier komen partijen tussen die ik liefst zou omschrijven als gieren. Die cirkelen rond de club Waasland-Beveren en z'n voorzitter. En rekenen op de dood van hun beiden. Terecht of niet, dat maakt hen niet veel uit. Als ze er maar beter van worden. Men spreekt woorden als collaborateur uit alsof het niets is", haalt Maes hard uit naar Beerschot-Wilrijk en Lokeren.