Clement krijgt kritiek na transfer naar Club Brugge: 'Volksverlakkerij'

Clement krijgt kritiek na transfer naar Club Brugge: 'Volksverlakkerij'

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 12:30zo 26-05-2019 om 12:30

Philippe Clement besloot eerder deze week om na enkele dagen bedenktijd in te gaan op het aanbd van Club Brugge. Hij verlaat daarmee KRC Genk na een titeljaar. Dat Clement niet meteen aangaf in te gaan op het aanbod van Club Brugge, zint Hugo Camps niet.

Volgens de columnist had Clement namelijk al veel eerder besloten om naar Club Brugge te trekken. 'Het toneelstukje tussen Philippe Clement en Club was nergens voor nodig. Het was volksverlakkerij', schrijft hij in Het Laatste Nieuws.

'Tussen de twee viel al lang niets meer te onderhandelen. Ze waren van elkaar. Dat waren ze al voor het einde van de competitie. Toen Ivan Leko te horen kreeg dat hij mocht ophoepelen, zat Clement reeds op het balkon van Jan Breydel. De gespeelde geheimdoenerij deed nogal provinciaals aan', geeft Camps aan.

Oude liefde
Camps begrijpt dat Clement voor Club Brugge koos, maar vindt dat hij Genk niet aan het lijntje mocht houden. 'De zogenaamde onderhandelingen met Racing Genk over een verlenging van zijn contract waren lieve cinema.'

'Een coach die de landstitel heeft gepakt, laat zijn ploeg niet zonder schroom in de steek. De publieke opinie moest eerst even gemasseerd worden. Philippe Clement is geen ondankbare barbaar', aldus Camps.

Poll

Heeft Camps gelijk?

(612 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws