Masterplan arbitrage is goede zaak: Dat dit 850.000 euro kost, lijkt mij logisch

Masterplan arbitrage is goede zaak: "Dat dit 850.000 euro kost, lijkt mij logisch"

Gepubliceerd: donderdag 23 mei 2019 om 20:37do 23-05-2019 om 20:37

De Belgische voetbalbond kwam op de proppen met een nieuw masterplan voor de arbitrage. Dat moet de kwaliteit van de Belgische scheidsrechters de komende jaren de hoogte injagen. De voorstelling van de plannen resulteerde meteen in een storm van kritiek, vooral vanwege de Pro League.

Die foeterde dat het niet voldoende geconsulteerd werd in dit verhaal. Peter Vandenbempt is milder gestemd. "Ik zie niet in waarom we negatief moeten zijn over het masterplan voor de scheidsrechters. Je kunt er niets op tegen hebben dat de KBVB werk wil maken van de professionalisering van de arbitrage. We zijn het er allemaal over eens dat dit ongelooflijk nodig is. Dit seizoen zagen we dat de kwaliteit van de arbitrage fors omhoog moet", is Vandenbempt duidelijk bij Sporza.

"We moeten op zoek naar een nieuwe lichting voor de komende jaren. Dus moeten we het nieuwe plan toch zeker een kans geven. Dat dit dan veel geld kost, 850.000 euro, lijkt mij logisch", vervolgt Vandenbempt. "Anderzijds kan ik de woede van de Pro League wel begrijpen, want dit plan wordt gewoon geponeerd. Zij stellen: "Wij moeten hiervoor betalen, maar hebben er niets over te zeggen." Je zou zo'n plan toch vooraf moeten bespreken met de Pro League", houdt de journalist de kerk in het midden.

Niet De Bleeckere, maar Verhaeghe
Niet alleen het plan op zich stuitte op verzet. "Ook de aanstelling van Frank De Bleeckere zorgde voor tweespalt - of is het drie- of vierspalt? - binnen de Pro League", weet Vandenbempt. "Het gaat niet zozeer over de persoon De Bleeckere, maar wel omdat hij gezien wordt als iemand uit het kamp van Bart Verhaeghe. Verhaeghe en Bayat waren als lid van de Raad van Bestuur bij de bond ook op voorhand op de hoogte van het plan. De andere clubs zijn daar zeer wantrouwig over en pikken dat niet langer."

Poll

Vind jij het nieuwe plan voor de arbitrage een goed idee?

(68 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws