Pro League is niet tevreden met scheidsrechtersplan van de KBVB

Pro League is niet tevreden met scheidsrechtersplan van de KBVB

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 14:16wo 22-05-2019 om 14:16

De KBVB heeft grootse plannen met de scheidsrechters in ons land. Johan Verbist werd al bedankt voor bewezen diensten en ook het hele scheidsrechtersdepartement zal hervormd worden, al krijgt het meteen tegenkanting.

Peter Bossaert, CEO van de KBVB, en David Elleray, adviseur van de scheidsrechters kwamen woensdag met hun plan naar voren bij de Pro League. Het plan werd meteen onderuit gehaald door de clubs. De Pro League kwam via de officiële website ook met een reactie.

'De vereniging van profclubs aanhoorde het voorstel van de KBVB en onderlijnt de kwaliteit en noodzaak van het plan, onder meer inzake de rekrutering en opleiding jonge scheidsrechters en de omkadering en evaluatie van de professionele scheidsrechters', gaat de Pro League eerst nog akkoord.

Toch heeft het bedenking bij het plan. 'De Pro League maakt echter unaniem voorbehoud aan bij de budgettering van het plan, vraagt, dat naar Engels model, de CEO van de Pro League zitting neemt in het hoogste orgaan van het scheidsrechtersdepartement (independent referee board) en herhaalt nogmaals bondsartikel B.242.12, dat aangeeft dat de coördinator Arbitrage voor het Profvoetbal door het Uitvoerend Comité wordt benoemd, op voordracht van de Pro League', aldus de Pro League.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws