Twijfels omtrent speler/trainer Kompany: Zeker op dit moment

Twijfels omtrent speler/trainer Kompany: "Zeker op dit moment"

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 07:00ma 20-05-2019 om 07:00

Vanaf volgend seizoen fungeert Vincent Kompany als speler/trainer bij RSC Anderlecht. Roberto Martinez liet al verstaan dat Kompany ook Rode Duivel blijft. Hugo Broos vindt dat niet zo'n goed idee.  

In 2003 maakte Kompany zijn debuut bij Anderlecht onder Broos.  Zijn toenmalige coach schrok van het Kompany-nieuws. "Ik schrik ervan dat Anderlecht Kompany een rol als speler-trainer aanbiedt, zeker op dit moment. Zo'n functie lijkt me sowieso al niet evident, en om dat dan nog bij een topclub in crisis te doen? Zonder enige ervaring als trainer? Je bent als coach een hele week bezig met je ploeg en probeert iedereen tevreden te houden. Dan nog eens zelf op het veld staan in het weekend, lijkt mij heel moeilijk vol te houden", stelt Broos in Het Laatste Nieuws

Broos denkt dat Kompany wel de nodige kwaliteiten heeft om trainer te zijn bij Anderlecht, maar de combinatie met de Rode Duivels? Nee, daar is hij geen voorstander van. "Toen ik hem lanceerde bij Anderlecht zag ik natuurlijk al dat Kompany een sterke persoonlijkheid had. Hij was toen zeventien en had het al in zich om de groep te leiden, zoals hij later ook bewees. De coach van Anderlecht die bij de Rode Duivels speelt? Dat kan niet, vind ik. Ik zou hem niet meer oproepen, mocht ik bondscoach zijn." 

Poll

Kan Kompany in zijn nieuwe rol Rode Duivel blijven?

(1026 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws