Antwerp kan op beide oren slapen: Wij gaan vol voor de zege tegen Standard

Antwerp kan op beide oren slapen: "Wij gaan vol voor de zege tegen Standard"

18-05-2019 14:15
3

KRC Genk is Belgisch landskampioen, Club Brugge kroonde zich tot vice-kampioen, maar plaatsen drie tot en met zes liggen nog helemaal open. Terwijl Royal Antwerp FC punten moet halen in Jan Breydel, hoopt het tegelijk dat Genk haar sportieve plicht vervult tegen Standard Luik. Philippe Clement stelt iedereen gerust.

Standard en Antwerp staan met evenveel punten op plek drie, maar aangezien de Rouches in de reguliere competitie voor de troepen van Laszlo Bölöni eindigden, krijgen zij het voordeel. Op de slotspeeldag van Play-Off 1 moet Antwerp dus een beter resultaat halen dan haar rechtstreeks concurrent. In Deurne-Noord vreest men echter dat een Genk in kampioenenmodus niet op volle oorlogssterkte zal aantreden tegen Standard.

Clement gaf eerder al toe dat enkele wisselspelers hun kans zullen krijgen, maar die verschijnen wél met het mes tussen de tanden aan de aftrap, verzekert hij. "Ondanks het feit dat mijn vriend Michel Preud’homme ons heeft geholpen, gaan wij wel vol door de zege”, verwijst Clement bij Het Nieuwsblad naar de vorige speeldag. "Trouwens, Standard heeft vooral zichzelf geholpen. Door die zege tegen Club Brugge is het derde geworden", merkt hij fijntjes op richting Antwerp.

No Poll