Beerput moet verder uitgemest worden: Nog zaken die het daglicht niet mogen zien

Beerput moet verder uitgemest worden: "Nog zaken die het daglicht niet mogen zien"

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 13:31za 18-05-2019 om 13:31

Laatste update: zaterdag 18 mei 2019 om 13:42za 18-05-2019 om 13:42

Op het proces in de affaire 'Propere Handen' heeft Kris Luyckx, advocaat van spilfiguur Dejan Veljkovic, zijn cliënt verdedigd met een vurig pleidooi. Daarin haalde de raadsheer enkele opvallende uitspraken boven.

Allereerst wijst hij impliciet opnieuw naar de rol van Royal Excel Moeskroen. "We hebben nog een aantal interessante zaken te vertellen over Moeskroen. Die club vinden we in dit dossier nergens terug. Ik begrijp volledig de indruk die dan ontstaat dat bepaalde zaken het daglicht niet mogen zien", tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van Luyckx.

Terwijl KV Mechelen op de laatste speeldag van vorig seizoen Waasland-Beveren partij gaf, verzekerde KAS Eupen zich van het behoud tegen Moeskroen. Na een opzienbarende 4-0-zege werd er geïnsinueerd dat de Henegouwers onder één hoedje gespeeld zouden hebben. Het gerecht heeft de mogelijke betrokkenheid van Moeskroen onderzocht, maar bouwde uiteindelijk geen rechtszaak op.

Trainers
Moeskroen ontsnapte dus niet aan het vizier van Luyckx, maar de advocaat had ook een andere 'onthulling' in petto. "Bepaalde trainers verdienden geld aan de transfers van bepaalde spelers, of kregen bonussen voor het opstellen van die spelers. Dat is ook competitievervalsing. Alleen kunnen we daar nog niet vrijuit over spreken", houdt Luyckx opnieuw een slag om de arm.

De strafpleiter benadrukte meermaals dat hij meer informatie bezit, maar dat hij die voorlopig niet openbaar mag maken. Dat zou tegen eind juni wél het geval moeten zijn, wanneer het gerecht het dossier van Veljkovic helemaal afgerond heeft. Mogelijk komen er dan dus nieuwe argumenten op tafel.

Poll

Geloof jij dat trainers geld krijgen bij transfers of om spelers te laten spelen?

(317 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws