KAA Gent vindt kritiek serieus overdreven: 'We zijn de derde club in België'

KAA Gent vindt kritiek serieus overdreven: 'We zijn de derde club in België'

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 11:01za 18-05-2019 om 11:01

KAA Gent heeft een rumoerig jaar achter de rug. Het haalde nipt Play-Off 1 en verloor de bekerfinale. Het krijgt weleens het verwijt geen echte topclub meer te zijn. Onterecht, zo geven Ivan De Witte en Michel Louwagie aan.

"Over het vijfjaargemiddelde zijn wij de derde club van België", bijt voorzitter De Witte meteen terug in Het Laatsste Nieuws.

'Kijk naar de cijfers van de voorbije jaren, die bewijzen dat. Ik heb het er ontzettend moeilijk mee als ik ergens lees dat wij 'met moeite nog een G5-club zijn'", voegt Louwagie er nog aan toe. "Jongens toch. We willen geen Calimero zijn, maar als er foute informatie verspreid wordt, mag je daar toch op reageren?"

Beter dan topclubs
Volgens Louwagie heeft Gent zelfs een voorsprong op heel wat andere Belgische topclubs. "Qua infrastructuur hebben we een voorsprong op de andere G5-clubs", zegt hij.

"Niet alleen met ons stadion, maar ook met ons oefencomplex, dat we nota bene met eigen middelen bouwden. Iedereen mag ons verwijten dat we dit jaar de beker niet gewonnen hebben. Maar het totaalplaatje is positief", besluit hij.

Poll

Is de kritiek op Gent overdreven?

(350 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws