De druk neemt toe bij Genk: Donderdag komt er meer bij kijken dan kwaliteit

De druk neemt toe bij Genk: "Donderdag komt er meer bij kijken dan kwaliteit"

13-05-2019 17:33
33

Club Brugge won afgelopen weekend met 3-2 tegen KRC Genk en blies de titelstrijd nieuw leven in. De Limburgers zijn nu verplicht om donderdag te gaan winnen op het veld van RSC Anderlecht. Dat wordt geen simpele opdracht volgens Stephan Keygnaert.

"Genk speelde gisteren niet het voetbal van de laatste weken", vertelt de chef voetbal van Het Laatste Nieuws tijdens HLN Vista!. "Ze misten voor het eerst echt Pozuelo, die in zo’n momenten oplossingen zag en lef toonde. Ik zeg niet dat je mét Pozuelo dit al zou bereikt hebben, maar gisteren kon je zeker zijn leiderschap wel gebruiken."

"Puur op kwaliteit gaat Genk altijd winnen op Anderlecht, maar donderdag komt er meer bij kijken dan louter kwaliteit. Ze hebben in deze play-offs wel altijd al eens mogen verliezen, maar nu hebben ze dat vangnet niet meer en dat is toch een ander soort van druk. Akkoord, Anderlecht is diep gevallen, maar je moet er wel gaan winnen. Tegen een ploeg die voor die vijfde plaats vecht. Genk moet nu angstvallig achterom kijken", besluit Keygnaert.