Fans van KV Mechelen in de aanval: 3.000 handtekeningen tegen KBVB

Fans van KV Mechelen in de aanval: 3.000 handtekeningen tegen KBVB

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 11:15vr 10-05-2019 om 11:15

KV Mechelen leeft de laatste maanden in onzekerheid door Operatie Propere Handen. Het is lang niet zeker dat de club volgend seizoen in 1A speelt, maar de fans willen wel druk zetten op de KBVB.

KV Mechelen spande eerder al een kort geding aan omdat het onderzoek niet goed gevoerd zou zijn. Het startte daarom met een burgerlijke procedure. Op 16 mei zullen de pleidooien van Malinwa plaatsvinden. Normaal gezien weten we net na de barrages voor het laatste Europese ticket of KV Mechelen wordt veroordeeld.

Op Avaaz, een platform voor burgerpetities, hebben inmiddels meer dan 3.000 mensen 'getekend' om KV Mechelen in de hoogste afdeling te laten spelen. Opstarter Remko heeft een duidelijke boodschap. "Laat KV Mechelen en Waasland-Beveren in 1A spelen en KV Mechelen Europees, ze verdienen het. Tenslotte zijn er in het verleden ook geen clubs gezakt toen er sprake was van wedstrijdvervalsing..."

Dat laatste lijkt vooral te verwijzen naar Moeskroen, dat meermaals in opspraak kwam maar nooit werd veroordeeld. De laatste Belgische club die werd veroordeeld voor matchfixing was Lierse SK in 2008. Die club zakte toen naar Derde Klasse. 

Poll

Moet KV Mechelen een klasse zakken?

(533 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws