Genk-voorzitter Croonen klaar voor Club en droomt van titelfeestje in Brugge

Genk-voorzitter Croonen klaar voor Club en droomt van titelfeestje in Brugge

06-05-2019 07:15 Laatste update: 10:03
12

Zondag om 18 uur staat er een speciaal wedstrijdje op het programma. In eigen huis ontvangt Club Brugge dan KRC Genk. Bij winst op het veld van Club Brugge wint Genk ook de titel. Dat ziet voorzitter Peter Croonen zeker zitten.

Bij Genk had men eigenlijk gehoopt op puntenverlies van Club Brugge tegen Gent. Dan had zelfs een gelijkspel volstaan voor titelwinst zondag. "Het scheelde niet veel", zegt Croonen in Het Laatste Nieuws. "Maar goed, Club Brugge slaagt er toch telkens in om onder druk die punten te blijven sprokkelen, een pluim voor Leko. Al was ik nu ook niet weggeblazen door het spelniveau van Club Brugge. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was toch opvallend."

Nu moet Genk winnen in het Jan Breydelstadion om de titel te pakken. "Wij gaan doen wat we al de hele Play-Offs gedaan hebben: uitgaan van onze eigen sterkte", zegt Croonen.

Titelfeest in Jan Breydelstadion
"Ik verwacht dat de fans van Club Brugge - zoals we dat daar gewoon zijn - vanaf het begin zullen stormen, maar wij zijn nergens bang van. We trekken vol vertrouwen naar Brugge en met heel veel ambitie, maar als wij daar een puntje halen, is het ook al heel veel."

Croonen durft ook te dromen van meer. "Kampioen worden op Club Brugge, op het veld van je naaste concurrent, dat zou de titel natuurlijk nog wat extra glans geven. Dan is het áf. Maar uiteindelijk maakt het mij niet zoveel uit wáár het gebeurt, áls het maar gebeurt", besluit hij.