Doelpunt Neymar niet genoeg voor PSG, dat opnieuw niet kan winnen

04-05-2019 19:33

Paris Saint-Germain heeft zaterdag in eigen huis gelijkgespeeld tegen OGC Nice. Neymar maakte het enige doelpunt voor de ploeg van trainer Thomas Tuchel, die zich al zeker weet van het kampioenschap in de Ligue 1.

Paris Saint-Germain - OGC Nice 1-1
PSG beleeft een teleurstellend einde van het seizoen. De Franse sterrenformatie kroonde zich twee weken geleden weliswaar tot landskampioen, maar vervolgens ging de finale om de Coupe de France verloren tegen Stade Rennes. Ook de pijnlijke uitschakeling tegen Manchester United in de Champions League, deed het humeur van de PSG-fans weinig goed.

Tegen Nice stond niet veel meer op het spel en dat was terug te zien aan de prestatie op het veld. Hoewel Tuchel voor zijn sterkste formatie koos, kwam Nice zelfs verrassend op voorsprong. Ignatius Ganago schoot kort na rust fraai raak. Het was Neymar die een half uur voor tijd vanaf de strafschopstip gelijk maakte. Voor de Braziliaan was het zijn 50e goal voor PSG in slechts 57 duels.

De Franse kampioen kreeg zelfs nog een grote kans op de overwinning, maar na een overtreding op Neymar wist Edinson Cavani de penalty niet te verzilveren. De ploeg van Tuchel speelt dit seizoen nog drie duels.

Wolverhampton Wanderers-Fulham 1-0
Wolverhampton Wanderers heeft zich voor 99 procent verzekerd van de zevende plaats in de Premier League. The Wolves wonnen zaterdagmiddag thuis van mede-promovendus Fulham, dat onlangs al afscheid moest nemen van zijn laatste kansen op lijfsbehoud.

Ryan Babel en de overige hoofdrolspelers leken lange tijd af te koersen op een 0-0, maar Leander Dendoncker besliste anders. De Belg sloop een kwartier voor tijd het strafschopgebied in, zette zijn rechterschoen tegen een voorzet van Matt Doherty en bezorgde zijn ploeg een 1-0 zege.

Alleen Leicester City kan in de resterende twee competitiewedstrijden nog in punten gelijk komen met Wolverhampton, maar speelt nog tegen Manchester City en Chelsea. Wanneer Manchester City op zaterdag 18 mei de FA Cup-finale tegen Watford wint, mogen The Wolves Europa in. De andere '16.00-wedstrijd' tussen West Ham United en Southampton leverde een 3-0 uitslag op.

Overigens schreef Fulham-middenvelder Harvey Elliott een bijzonder record op zijn naam. Hij mocht vijf minuten voor tijd invallen en is met 16 jaar en 30 dagen de jongste Premier League-speler aller tijden.

Espanyol-Atlético Madrid 3-0
Atlético Madrid heeft een zware nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen Espanyol. De ploeg van trainer Diego Simeone ging in Barcelona met liefst 3-0 onderuit. De nummer twee van de Primera Division had zes van zijn laatste zeven duels gewonnen, maar had zaterdag een off day. Een eigen doelpunt van Diego Godin op slag van rust leidde de nederlaag in. Na de pauze voerde Borja Iglesias de score op met twee goals, waaronder een strafschop kort voor tijd.

Voor Atlético staat er weinig meer op het spel dit seizoen. De Madrilenen weten zich vrijwel zeker van plek twee.