Vossen over speelkansen bij Club Brugge “Nu heb ik er het gissen naar”

Vossen over speelkansen bij Club Brugge “Nu heb ik er het gissen naar”

04-05-2019 10:00
3

Jelle Vossen speelt tweede en meestal ook derde viool bij Club Brugge. Na zijn blessure komt de aanvaller niet meer voor in de plannen van coach Ivan Leko. Dat is mentaal moeilijk, zo geeft Vossen toe.

“Dit is toch een van de moeilijkste periodes”, begint Vossen tegenover Het Nieuwsblad. “Aan een blessure kan je niets doen. Het is vooral de periode die erop volgde die me dwarszit. Elke week hoop je op meer minuten dan voorheen, maar toch blijf je weer 90 minuten op de bank. Mentaal vreet dat enorm. Als ik wist dat ik slecht trainde, wist ik waar het aan lag. Maar nu heb ik er het gissen naar.”

Vossen kreeg maar tien minuten op Antwerp en twee tegen Anderlecht. “Dat is zuur, natuurlijk. Ik heb keihard gewerkt om klaar te zijn voor de play-offs. Mentaal was dat lastig, want het langer duurde dan voorzien. Maar enkele weken voor de play-offs was ik wedstrijdfit. Ik heb nooit gezegd dat ik in de basis moet staan, maar ik had wel gehoopt en gerekend op meer dan twaalf minuten in zes wedstrijden.”