'Club Brugge en Genk krijgen opsteker: Bongonda geen topdoelwit voor Anderlecht'

'Club Brugge en Genk krijgen opsteker: Bongonda geen topdoelwit voor Anderlecht'

03-05-2019 08:01 Laatste update: 08:03
14

RSC Anderlecht wil zich komende zomer gevoelig gaan versterken. Verschillende namen passeerden al de revue als mogelijke versterkingen, waaronder Theo Bongonda. Toch zou de flankaanvaller geen topprioriteit (meer) zijn voor Anderlecht.

Dat schrijft La Dernière Heure. Bongonda liet zich onlangs ontvallen dat hij sowieso vertrekt bij Zulte Waregem. Voor het einde van het seizoen wil hij een beslissing nemen. Mogelijks wordt het niet Anderlecht, want zij haalden de voet van het gaspedaal.

Naast Anderlecht volgen ook KAA Gent, KRC Genk, Club Brugge en Feyenoord de situatie van Bongonda op de voet. Het prijskaartje voor de Belgische winger is niet min. Zulte Waregem mikt namelijk op een transfersom van circa vijf miljoen euro.

Aanvallende versterking
In het aanvallende compartiment wil Anderlecht er de nodige creativiteit en daadkracht bij, maar Bongonda lijkt volgens het Waalse dagblad niet de eerste keuze. Achter de schermen mikt paars-wit wel op een terugkeer van Dieumerci Mbokani, die deze zomer weer een vrije speler is. Al hoopt ook Antwerp de Congolees langer aan zich te binden.