Gent toont zich groot in de nederlaag: KVM heeft deze beker niet gestolen

Gent toont zich groot in de nederlaag: "KVM heeft deze beker niet gestolen"

01-05-2019 23:29
8

KV Mechelen verkeert in delirium. De Antwerpenaren vloerden KAA Gent in de finale van de Croky Cup (1-2). Dat zorgde natuurlijk voor een mokerslag bij Gent, dat de finale was ingegaan als favoriet. Voorzitter Ivan De Witte probeert zijn ontgoocheling onder woorden te brengen.

"Mijn zenuwen voor deze match waren terecht", vertelt De Witte bij Sporza. "Ik wist dat het een gespannen match zou worden en dat KV Mechelen heel gedreven zou zijn. Wij hebben kansen gemist, dat is waar, maar Mechelen heeft ook echt een goeie match gespeeld. En dat zonder matchritme. Ik moet ze feliciteren voor deze prestatie." 

"Ik zeg niet dat hun zege verdiend was, maar het was er toch dichtbij. Ik was verrast door hun manier van spelen en toch een beetje ontgoocheld door onze manier van spelen. Die lag in lijn met de rest van ons seizoen: nogal eentonig", is hij kritisch voor het werk van Gent-coach Jess Thorup.

In de put
De ontgoocheling is groot bij De Witte. "Dat laat ik nu eerst bezinken. Voor de club is dit een zeer grote opdoffer. We moeten het even verteren", geeft hij toe. "Ik kan zelf ook niet wegsteken dat ik even moet slikken. Ik zou nu liever ook geen interview geven, maar ik vind dat we sportief moeten blijven KVM heeft deze beker niet gestolen."