Het is mooi meegenomen dat Club Brugge zich nu ongemakkelijk voelt

"Het is mooi meegenomen dat Club Brugge zich nu ongemakkelijk voelt"

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 10:00do 25-04-2019 om 10:00

Laatste update: donderdag 25 april 2019 om 10:03do 25-04-2019 om 10:03

KRC Genk lijkt op weg naar zijn vierde landstitel, al wordt dat nog niet uitgesproken in Limburg. Sef Vergoossen, die in 2002 kampioen werd met Genk, gelooft in ieder geval dat Genk het niet meer uit handen geeft.

Van Club Brugge hoeft het niets meer te vrezen, vertelt Vergoossen. "Natuurlijk zal Club Brugge er alles aan doen om het Genk lastig te maken, maar ik zie het niet meer in de problemen komen. Waarom niet? Wel, deze groep barst van de kwaliteit en is op geen enkel moment op de dool geweest. Als ze een tik kreeg, stond ze nadien meteen weer op. Dat is ook de kracht van de technische staf. Die houdt iedereen super gemotiveerd", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Ook de bankzitters mokken niet. "Kijk naar Dries Wouters: hij speelde een week of acht niet, maar stond er wel op het moment dat hij plots moest opdraven. Je kan in dit team drie, vier spelers wisselen zonder aan kwaliteit in te boeten. Dat is straf."

Genk blijft zich profileren als underdog, en dat is ook lastig voor Club Brugge. "Maar ik geloof nooit dat het een bewuste strategie van Genk is om Club te irriteren, Genk is vooral met zichzelf bezig en zo hoort het. Maar het is natuurlijk wel meegenomen dat Brugge zich ongemakkelijk voelt en naar Genk kijkt in plaats van op de eigen prestaties te focussen."

Lees ook: "Er is maar één favoriet en dat is KRC Genk"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws