Saelemaekers versus Rutten: 'Coach kon niet leven met attitude van speler'

Saelemaekers versus Rutten: 'Coach kon niet leven met attitude van speler'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 12:15di 23-04-2019 om 12:15

Onder Fred Rutten kreeg Alexis Saelemaekers amper een kans in de basiself. De Nederlander leek het niet zo te hebben voor de flankspeler. Inmiddels is ook geweten waarom de jongeling uit de basiself verdween.

Dat Saelemaekers en Rutten het niet al te best met elkaar konden vinden, was al langer duidelijk. Na het vertrek van de Nederlander haalde Saelemaekers meermaals flink uit naar zijn ex-coach. De reden waarom Saelemaekers uit de basiself verdween, is nu ook geweten.

Zo blijkt Rutten niet alleen uit tactische overwegingen Saelemaekers uit de ploeg te hebben gezet. Volgens Het Laatste Nieuws had Rutten ook een probleem met de attitude van de jongeling.

Ongepast gedrag
Naar verluidt wou Rutten Saelemaekers ook straffen vanwege zijn gedrag na de afgelaste wedstrijd tegen Standard. De jongeling stond na die partij namelijk te dollen in de catacomben. Gedrag dat Rutten ongepast vond. Hij drong er dan ook op aan bij Michael Verschueren om 'een signaal te zenden' richting Saelemaekers en de spelersgroep.

De Anderlechttop leek daar niet helemaal akkoord mee te gaan. Aangezien het bestuur van Anderlecht ook graag langer door wilde gaan met Saelemaekers, maar Rutten enkel een tussenpaus was, besloot het bestuur ook dat als één van de redenen te aanzien om vervroegd afscheid te nemen van Rutten.

Poll

Had Saelemaekers gestraft moeten worden?

(305 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws