Dury kondigt drukke transferzomer aan bij Zulte Waregem: Een grote uitdaging

Dury kondigt drukke transferzomer aan bij Zulte Waregem: "Een grote uitdaging"

23-04-2019 11:01
3

Theo Bongonda zal Zulte Waregem na dit seizoen verlaten, dat staat vast. Of het een binnenlandse of buitenlandse club wordt, heeft de flankaanvaller nog niet beslist. Met het geld van Bongonda wil Essevee zich gevoelig gaan versterken.

Francky Dury kondigt een actieve transferzomer aan bij Zulte Waregem. "Onze grootste investering, Theo Bongonda, is ook onze beste speler. Iedereen moet beseffen dat we onze middelen op de juiste manier moeten spenderen. Het wordt een grote uitdaging, maar ik denk dat we op de goeie weg zijn", staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Essevee kende een grijs seizoen, maar Dury mikt volgend seizoen opnieuw op een plaats in de subtop. "Kijk, ik vind dat Zulte Waregem altijd voor plaatsen 5 en 8 moet gaan. Als we onze ambities willen realiseren, gaan we de juiste spelers moeten aantrekken. Maar we moeten ons werk beter doen dan de voorbije twee seizoenen", aldus de coach van Zulte Waregem.

Veel vertrekkers?
Naast Bongonda dreigt ook Hamdi Harbaoui de Gaverbeek te verlaten. De Tunesiër leeft de laatste tijd in onmin met Dury, hij trekt dus mogelijk naar een nieuwe club. Verder heeft Zulte Waregem ook enkele huurspelers (Ibrahima Seck en Stef Peeters) waarover een beslissing moet genomen worden.