Rutten mag week na vertrek bij Anderlecht titel vieren: Beperkte rol

Rutten mag week na vertrek bij Anderlecht titel vieren: "Beperkte rol"

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 22:49ma 22-04-2019 om 22:49

Fred Rutten is opgetogen dat FC Twente na één seizoen weer terugkeert in de Eredivisie. De 56-jarige voormalige trainer van RSC Anderlecht was als adviseur van de raad van commissarissen van de Tukkers op de achtergrond betrokken bij het kampioenschap.

"Allereerst gefeliciteerd aan de mensen die het mogelijk hebben gemaakt FC Twente in leven te houden. Mijn rol is beperkt geweest", zegt Rutten tegen TC Tubantia. Wel adviseerde hij afgelopen zomer om Ted van Leeuwen aan te stellen als technisch directeur. "Omdat de situatie bij de club schreeuwde om iemand die de ervaring had en dit al vaker had meegemaakt."

"Ik vind het heel knap van Ted en alle betrokkenen dat ze dit in een jaar voor elkaar hebben gekregen, gezien de beperkte middelen en de situatie waarin de club deze zomer zat", vervolgt Rutten. "De promotie is goed voor de Eredivisie en voor de hele regio. En ik ben ook blij voor mezelf, want ik ben bij FC Twente opgegroeid en gun de club het allerbeste."

Rutten onderschrijft het belang van het komende seizoen. "Het is heel belangrijk dat we het eerste jaar in de Eredivisie overleven. Maar het zal nog een hele uitdaging worden om dat met z'n allen voor elkaar te krijgen."

Poll

Kan Twente zich volgend seizoen handhaven in de Eredivisie?

(240 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws