Ex-Rode Duivel bood zich aan bij Anderlecht: Niets meer van gehoord

Ex-Rode Duivel bood zich aan bij Anderlecht: "Niets meer van gehoord"

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 10:30zo 21-04-2019 om 10:30

Laatste update: zondag 21 april 2019 om 10:45zo 21-04-2019 om 10:45

Anderlecht moet zondagavond heel wat brokken lijmen na de stopgezette wedstrijd op Standard. Georges Heylens (77), ex-trainer van Sporting Charleroi, Beerschot en Lille kan de boze fans begrijpen.

"Het is een ramp hoe de club er nu aan toe is", vertelt hij in De Zondag. "Waar zijn ze mee bezig? Hoeveel mensen komen er nog kijken? Twaalfduizend, dertiendui-zend? En zij die er zitten, beleven er geen plezier aan en beginnen te fluiten. Op deze manier zie ik het niet goed komen. Marc Coucke moet dringend grote kuis houden en zich omringen met mensen met voetbalverstand, visie en een hart voor de club."

Heylens twijfelt aan de leiding van de club. "Ik weet niet of de juiste mensen nu aan boord zijn. In Fred Rutten had ik van in het begin geen vertrouwen. Pär Zetterberg? Ik had hem onder mij toen ik trainer was bij Sporting Charleroi. Hij had veel kwaliteiten als speler en ik vond hem een gentleman. Ik beleefde veel plezier aan de Zweed. Maar of hij de sportieve staf van Anderlecht iets kan bijbrengen? Ik heb er mijn twijfels bij."

Heylens heeft ook zijn eigen diensten aangeboden. "Volgens mij heeft Anderlecht nood aan mensen die voeling hebben met het huis, clubmensen die het niet voor het geld doen. Ik heb me alvast beschikbaar gemeld aan zowel Marc Coucke als Michael Verschueren toen ik een tweetal maanden geleden de aftrap mocht komen geven. We zouden elkaar nog ontmoeten, maar ik heb niets meer van hen gehoord."

Voorbeeld Rijsel
De ex-speler van Anderlecht heeft alvast genoeg ervaring. "Ik ben vijf jaar trainer geweest in Rijsel. Ik begon er in tweede klasse. Na één seizoen stegen we naar eerste en enkele seizoenen later werden we vice-kampioen. Ik was op de club van zeven uur 's morgens tot tien uur 's avonds."

"Ik was op de hoogte van alle kleine dingen die er speelden. Dat moet ook wil je een kleedkamer in handen hebben. Het Is hoog tijd dat bij Anderlecht echte clubmensen met voetbalverstand aan boord komen. Op mij kunnen ze rekenen!" 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws