“Feyenoord is een grote club, maar had bij Anderlecht kunnen doorbreken”

“Feyenoord is een grote club, maar had bij Anderlecht kunnen doorbreken”

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 08:59zo 21-04-2019 om 08:59

Laatste update: zondag 21 april 2019 om 10:29zo 21-04-2019 om 10:29

Timothy Derijck speelt tegenwoordig voor KAA Gent. Zijn jeugdopleiding kreeg de verdediger bij RSC Anderlecht. Zondag keert hij met de Buffalo's terug naar Brussel.

In 2005 liet Derijck Anderlecht achter zich. Daar had hij naar eigen zeggen een goede reden voor. "Ik was ontgoocheld. De laatste wedstrijd van dat seizoen stond er niets op het spel. Ik kreeg te horen dat ik zou spelen. Uiteindelijk bleek daar niets van. Toen is iets gebroken in mij", stelt Derijck in De Zondag.

Derijck trok naar Feyenoord. "Ik weet niet of dat de goede beslissing was. Feyenoord is natuurlijk een grote club. Maar ik had ook op Anderlecht kunnen doorbreken, denk ik. Dat is jeugdig enthousiasme, zeker? Of koppigheid. Noem het maar zo", lacht Derijck.

Momenteel doet Anderlecht het slecht. Doet dat de verdediger van Gent nog iets? "Jawel. Ik ben niet rancuneus, hoor. Ik heb daar alle kansen gekregen om een betere voetballer te worden. Anderlecht is een grote club. Wat nu gebeurt, is héél spijtig. Ik had dit niet durven denken in het begin van het seizoen", aldus nog Derijck.

Poll

Was Derijck destijds goed genoeg om door te breken bij Anderlecht?

(127 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws