Eindelijk van de nul af: Vandaag zat het een beetje mee

Eindelijk van de nul af: "Vandaag zat het een beetje mee"

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 06:59zo 21-04-2019 om 06:59

De kans dat KV Kortrijk de finale van Play-Off 2 haalt, werd zaterdag weer een pak groter. Het won immers met 1-2 van Cercle Brugge. Bij KV Kortrijk was Hannes Van der Bruggen de uitblinker van dienst.

Van der Bruggen nam de beide goals voor KV Kortrijk voor zijn rekening. Dat is best verrassend, want eerder dit seizoen wist hij nog geen enkele keer te scoren. "Ik scoor niet zo vaak, ook deels door mijn positie als verdedigende middenvelder. Vandaag zat het een beetje mee", aldus Van der Bruggen na de match tegenover Sporza.

Na 31 duels dit seizoen in de competitie (reguliere competities + Play-Offs) is Van der Bruggen dus eindelijk van de nul af. "Ik ben natuurlijk supergelukkig met m’n twee goals, mijn eerste twee doelpunten voor KV Kortrijk. De overwinning is verdiend. We waren voetballend sterker en hadden beter uitgespeelde kansen."

Door de zege staat KV Kortrijk nu op de tweede plaats in Play-Off 2B. Omdat leider Union na deze ronde niet verder mag, is de tweede plaats voldoende om de finalematchen te halen. KV Kortrijk heeft een voorsprong van vijf punten op Cercle Brugge. De Bruggelingen staan derde in de stand.

Poll

Haalt KV Kortrijk de finale van Play-Off 2?

(82 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws