Zorgen bij Ajax, De Jong valt geblesseerd uit voor treffen tegen Juventus

13-04-2019 19:56

Frenkie de Jong is al in de eerste helft van het duel tussen Ajax en Excelsior gewisseld. De middenvelder van de Amsterdammers voelde bij het verlaten van het veld aan zijn hamstring en lijkt last te hebben.

De 21-jarige middenvelder uit Arkel, die volgend seizoen te bewonderen is bij FC Barcelona, viel in de 28e minuut uit met klachten aan zijn hamstring. Uit voorzorg bracht Erik ten Hag Jurgen Ekkelenkamp in het veld, zodat De Jong rust gegeven kon worden.

Ajax stond toen De Jong het veld verliet op een 1-0 voorsprong tegen de Kralingers. Al vroeg in de wedstrijd opende Klaas-Jan Huntelaar de score na een knappe dieptepass van Donny van de Beek.

Nog voor het einde van de wedstrijd kwam Ajax toch nog met goed nieuws. De blessure van Frenkie de Jong 'lijkt mee te vallen'. Dat zegt FOX Sports-presentatrice Helene Hendriks, die in de catacomben van de Johan Cruijff Arena de ontwikkelingen in de gaten hield. De Jong is uit voorzorg gewisseld en waarschijnlijk kan hij dinsdag tegen Juventus dus gewoon starten.