Gouden zet van Leko kan Club Brugge kampioen maken: 'Hij is een ontdekking'

Gouden zet van Leko kan Club Brugge kampioen maken: 'Hij is een ontdekking'

10-04-2019 11:44
17

Club Brugge raast door de Play-Offs. Na een negen op negen met glansprestaties tegen KAA Gent (3-0), RSC Anderlecht (1-3) en Standard Luik (4-0) speelt Club komend weekend tegen KRC Genk om de leidersplaats in de stand. Ivan Leko heeft zijn blazoen als trainer weer wat opgepoetst.

Het overwicht van Club is bij momenten impressionant, maar één tactische ingreep van Leko springt in het oog: Clinton Mata als onderdeel van de driemansverdediging. 'In het systeem van Ivan Leko zijn ­uitvoetballende verdedigers ­belangrijk. Daarom zette hij ­Sofyan ­Amrabat al op de plaats van ­Benoît Poulain', analyseert Het Nieuwsblad de zoektocht van Leko.

'De ingreep was geen schot in de roos waardoor Leko teruggreep naar de Fransman. Tot hij van een ­blessure van Poulain gebruikmaakte om ­Clinton Mata te testen in de ­driemansdefensie. De ­Angolese Belg werd aangetrokken voor de rechterflank, maar speelt zijn ­beste wedstrijden van het ­seizoen als centrale verdediger. Snel, ­secuur en vol energie blijkt hij een van de ontbrekende ­blokjes in de puzzel van Leko', besluit de krant vol lof.