Komen Malinovskyi en Genk goed weg? Die tweet maakt het niet gemakkelijker

Komen Malinovskyi en Genk goed weg? "Die tweet maakt het niet gemakkelijker"

10-04-2019 07:15
16

Er hangt Ruslan Malinovskyi een schorsing van zeven speeldagen boven het hoofd. Het was bondsprocureur Kris Wagner die het voorstel deed, maar mogelijks verandert hij alsnog van gedacht, aldus Het Nieuwsblad.

Birger Verstraete, Gent-speler én het slachtoffer van de schoen van Malinovskyi, verklaarde dinsdagavond dat de Genkenaar het volgens hem niet bewust deed. Dat verandert de zaak, ook Wagner geeft dat toe.

"Ik zal toch eens heel diep en lang nadenken of de tweet wel of niet een impact moet hebben op de vordering. Er is in dit dossier weinig dat evident is, de tweet maakt één en ander niet per se gemakkelijker", liet Wagner optekenen.

Publieke opinie
Naast de tweet van Verstraete waren ook de uitlatingen van verschillende analisten en voetbalcommentatoren niet mals. Vooral Geert De Vlieger liet zich gaan. De gewezen doelman insinueerde dat er misschien wel "andere zaken spelen."

Wagner geeft dus toe dat de publieke opinie misschien toch wel een invloed kan hebben op de strafmaat. Of de vrijspraak voor Malinovskyi een mogelijkheid is, valt te betwijfelen. Al rekent KRC Genk er wel op.