Clement komt terug op Pozuelo: Hij stond met de tranen in de ogen

Clement komt terug op Pozuelo: "Hij stond met de tranen in de ogen"

09-04-2019 21:30
9

Philippe Clement staat met KRC Genk nog altijd aan kop in Play-Off 1. Het vertrek van Alejandro Pozuelo zindert echter wel na, ook op persoonlijk vlak.

Clement had namelijk een uitstekende band met Pozuelo. "Hij is een heel gevoelige jongen. Hij stond met tranen in zijn ogen toen hij mij het nieuws van Toronto vertelde. Hij was er kapot van", aldus Clement in Sport/Voetbalmagazine.

Het nieuws kwam dan ook heel ongelegen. "We hadden een fantastische week, waar iedereen ongelooflijk hard aan het werken was. We voelden: het seizoen was al geweldig, we haalden een heel hoog niveau, maar het wordt nóg beter. En toen kwam dat nieuws rond Alejandro. Dat veranderde alles."

Ook voor Pozuelo zelf was dat lastig. "Het is een gigantische strijd voor hem geweest. Zijn gevoel en zijn verstand hebben hem vanbinnen verscheurd. Hij was heel graag tot het einde van het seizoen gebleven, maar hij had de heilige schrik dat hij een blessure zou oplopen en dat zijn toekomst weg was. Een toekomst die hij nu kan veiligstellen, voor hem en zijn kinderen. Dat was zo moeilijk voor hem. Naar zichzelf toe, maar ook naar zijn vrienden in de kleedkamer toe, naar de staf, de supporters, naar mij."

Compromis
Pozuelo langer houden was onmogelijk. "Natuurlijk wilde ik dat hij pas na het seizoen zou vertrekken, maar dat is niet gelukt en er is een compromis gesloten voor alle partijen. Dan moet je je erbij neerleggen, en dan gun ik die jongen deze kans ook. Ik heb gezien dat hij echt alles wat hij in zich had heeft gegeven, ook de voorbije weken toen hij het moeilijk had. Maar natuurlijk komt dit op een heel slecht moment."