Gumienny reageert na KRC Genk - KAA Gent: Geen begrip voor de VAR

Gumienny reageert na KRC Genk - KAA Gent: "Geen begrip voor de VAR"

08-04-2019 11:00
12

De Belgische scheidsrechters hebben geen geweldige beurt gemaakt op speeldag 3 van Play-Off 1. Vooral in KRC Genk - KAA Gent waren er heel wat controversiële beslissingen. Serge Gumienny ziet het stilaan foutlopen.

De ex-scheidsrechter is niet mals voor zijn opvolgers. "Na speeldag 1 in de Play-Offs heb ik de scheidsrechters bewierookt. Ze lieten veel toe, wat het ritme van de wedstrijden ten goede kwam. Intussen is de tolerantiegrens overschreden. De spelers zijn niet van gisteren, die voelen perfect aan dat er veel is toegestaan. De refs gaan dus dringend strenger moeten optreden, anders gaat het uit de hand lopen", staat te lezen in Het Belang Van Limburg.

De refs moeten dus harder worden. "Als voorbeelden neem ik het opstootje tussen Bezus en Dewaest en de aanslag van Asare op Ito. Dewaest had hier een tweede geel moeten krijgen, hij was voordien al met de voet vooruit op Dejaegere afgestormd. En wat Asare betreft, zo'n tackle op de enkels kan je niet laten doorgaan. Voor hetzelfde geld waren de Play-Offs van Ito voorbij."

Ook vanuit het busje kwam er niets. "In die fase kan ik geen begrip opbrengen voor de VAR. En jammer genoeg is dat eerder regel dan uitzondering. In Genk-Gent zag ik te veel foute beslissingen. Samatta en Dejaegere hadden een penalty moeten krijgen maar ref en VAR reageerden niet. Bij dat handspel van Bronn kwam de VAR dan weer wel tussenbeide. Terecht. Als je je als speler zo breed maakt en de bal komt tegen je arm, heb je het zelf gezocht."

Schorsing Malinovskyi?
In de slotfase werd Malinovskyi nog weggestuurd na een vermeende natrap. "Ik kan erin komen dat hij rood krijgt. Ik zie geen intentie om Verstraete te blesseren. Maar hij doet ook weinig om het contact te vermijden. Moet hij daarvoor drie weken schorsing krijgen? Neen. De uitsluiting zou mogen volstaan. Alleen heeft hij de pech dat dit op het einde gebeurde. Eigenlijk is hij niet gestraft. Dus houd ik rekening met een speeldag schorsing."