Degryse waarschuwt Coucke en Anderlecht: “Dat zou een vernedering zijn”

Degryse waarschuwt Coucke en Anderlecht: “Dat zou een vernedering zijn”

06-04-2019 12:32
13

RSC Anderlecht heeft dan wel Play-Off 1 gehaald, volgens analist Marc Degryse is een Europese plek een absolute must. Komende speeldag wacht Antwerp.

Tegenover Het Laatste Nieuws laat Degryse zich uit over de situatie bij paars-wit. "Ondanks de relatieve rust op de tribunes denk ik niet dat Marc Coucke en Michael Verschueren zich op hun gemak voelen. De wedstrijd tegen Antwerp is een vervelende situatie voor Anderlecht. Het is een duel om - ongelooflijk, eigenlijk - de vierde plaats, tegen uitgerekend een club die de orde aan de top komt verstoren.”

Degryse waarschuwt Marc Coucke en Anderlecht. “Het zou bijzonder pijnlijk zijn, mocht Anderlecht ook nog eens 'zijn plaats in de G5' dreigen te verliezen aan het nieuwe geluid in ons voetbal. Ik weet wel dat Coucke nog niet zo lang op Anderlecht is, maar hij kent toch wel het verleden van de club? Hij weet toch dat buiten de Europese plaatsen vallen een vernedering zou zijn?”

De supporters van Anderlecht worden ongeduldig. “Ik kan mij niet voorstellen dat het publiek zondag wéér gelaten reageert, mocht Anderlecht niet winnen. En eerlijk gezegd - ik steek mijn hand niet in het vuur voor een overwinning. Bij dit Anderlecht mag je het ergst denkbare scenario niet uitsluiten."

Lees ook: Degryse begrijpt niets van Anderlecht-fans: ''Het is allemaal één tamme boel''