Leko schrijft geschiedenis met Club Brugge: Het moest 0-5 of 0-6 zijn

Leko schrijft geschiedenis met Club Brugge: "Het moest 0-5 of 0-6 zijn"

04-04-2019 23:19 Laatste update: 23:29
28

Ivan Leko heeft geschiedenis geschreven met Club Brugge. Onder leiding van de Kroatische coach boekte Blauw-Zwart zijn eerste overwinning op het veld van RSC Anderlecht in meer dan twintig jaar.

"Dat is fantastisch", vertelt Leko na de 2-3 overwinning voor de camera van Play Sports. "Als je in de kleedkamer binnenkomt en een glimlach ziet bij de spelers, bij iedereen binnen de club...Dat is superbelangrijk. Ik denk dat alle supporters van Club Brugge zich deze dag zullen herinneren. De eerste helft was een demonstratie. We kwamen naar hier om te winnen, het objectief was duidelijk. Ik ben heel trots op mijn spelers.

De eerste helft van Club Brugge was inderdaad uitstekend, maar na de rust was het een pak minder. "Er was te weinig pressing. We zaten te veel in onze organisatie. Wij wilden absoluut die derde goal maken, maar dit was niet het plan. Het plan was te proberen vanuit de organisatie druk te zetten, maar dat was niet goed. We waren te passief. Maar halfweg de tweede helft hebben we dat rechtgezet de inbreng van Amrabat."

"Dit Club Brugge is al twee jaar een sterk collectief met veel individuele kwaliteit. Dat hebben we vandaag gezien. De eerste helft was fantastisch. Het moest normaal gezien 0-5 of 0-6 zijn. Dat gevoel van de eerste helft blijft voor mij. De tweede helft begint de druk te spelen door die 21 jaar zonder zege. Dit is een fantastische dag voor de Blauw-Zwarte familie. Ik ben supertrots op wat wij vandaag hebben gedaan", besluit Leko.

Lees ook: Club Brugge breekt de ban: eerste zege in meer dan twintig jaar op Anderlecht