Is de opvolger van Leko bij Club gekend? 'Een terugkeer naar zijn oude liefde'

Is de opvolger van Leko bij Club gekend? 'Een terugkeer naar zijn oude liefde'

03-04-2019 07:31
16

Ivan Leko lijkt na dit seizoen te vertrekken bij Club Brugge, al kan het dat de Kroaat met zijn recente uitspraken gewoon de druk wil opvoeren op het bestuur. Toch denkt Sport/Voetbalmagazine dat er uitgekeken wordt naar een opvolger.

De naam die al vaak naar voor werd geschoven is die van Philippe Clement. 'De enige binnenlandse piste die in de catacomben van het Jan Breydelstadion bekeken wordt, leidt naar een oudgediende van het huis, die twee jaar geleden de functie niet kreeg. In Brugse ogen lijkt Philippe Clement de ideale opvolger van Ivan Leko', staat te lezen.

Toen Michel Preud’homme vertrok, wilde Clement graag overnemen, maar Club koos toen voor Leko. Clement trok dan naar Waasland-Beveren, waar hij na een half jaar de stap naar KRC Genk zette. 'Clement was dus wel ontgoocheld toen Leko werd aangesteld, maar nu zou hij niet weigerachtig staan tegenover een terugkeer naar zijn Brugse liefde.'

Zelfs bij Genkse titel
Het feit dat Genk na dit seizoen heel wat spelers kan verliezen, speelt ook een rol. 'Een vooruitzicht dat Clement ertoe zou kunnen aanzetten om op het eventuele aanbod van Club Brugge in te gaan, zelfs als hij de titel pakt met de Genkies', besluit het weekblad.