'Vanhaezebrouck wilde twee nieuwe Anderlecht-spelers, Coucke blies transfer af'

'Vanhaezebrouck wilde twee nieuwe Anderlecht-spelers, Coucke blies transfer af'

02-04-2019 10:00 Laatste update: 10:05
26

Hein Vanhaezebrouck heeft in verschillende interviews afgerekend met RSC Anderlecht. Vooral voorzitter Marc Coucke kreeg de volle laag. De ex-trainer van paars-wit had het bij Het Laatste Nieuws ook over het transferbeleid van de club.

Voor de start van dit seizoen had Anderlecht opnieuw de ambitie om mee te doen voor de titel. Paars-wit wilde zich – vooral in het aanvallende compartiment – gevoelig gaan versterken. Toch bleef Vanhaezebrouck wat op zijn honger zitten.

Hanni en Awoniyi
Zo haalde Anderlecht Landry Dimata in huis, maar hij was niet de eerste keuze. "Voor de jonge spits wilden ze Awoniyi. 'Tuurlijk', antwoordde ik. Ik ben fan van Awoniyi. 'Mag het ook Dimata zijn?', vroegen ze. Ik was meteen akkoord - Landry heeft een goed seizoen gespeeld", aldus Vanhaezebrouck.

Daarnaast wilde Anderlecht nog een oude bekende terughalen, maar daar stak voorzitter Coucke een stokje voor. "Die topspits kwam niet. En de spelmaker óók niet. We konden Hanni terughalen, maar omdat een deel van de supporters niet voor Hanni was, hebben ze dat niet aangedurfd."