Vandenbempt ziet werkpunten bij Anderlecht: Hij kan me niet overtuigen

Vandenbempt ziet werkpunten bij Anderlecht: "Hij kan me niet overtuigen"

29-03-2019 12:15
10

Anderlecht heeft nog ambitie in Play-Off 1, het wil minstens gaan voor een Europese plaats. Peter Vandenbempt ziet dat wel lukken, al zijn er nog een paar zwakke schakels in het elftal.

Coach Fred Rutten heeft geen topkern, vindt Vandenbempt. "Er zijn rond Anderlecht wel een paar vraagtekens. Het ziet ernaar uit dat Dimata geen hoofdrol zal spelen en dat is een groot probleem. Voor Santini geldt dat het eigenlijk niet genoeg is voor een ploeg die het allerhoogste ambieert", geeft hij aan bij Sporza.

Ook Adrien Trebel is nog een vraagteken. "Ik vraag me ook af wat de terugkeer van Trebel met dit elftal zal doen. We zien nu de allerbeste Kums. Gaat hij dat ook nog zijn met een andere dominante figuur naast hem? Wat doet dat voor het middenveld, dat nu toch goed functioneerde? Breekt Zulj nog door? Hij heeft me nog niet kunnen overtuigen."

Vandenbempt weet dat de nervositeit groot is. "Anderlecht heeft gigantisch veel te verliezen in deze Play-Offs. Voor zover ik weet is er geen champagne ontkurkt toen er zekerheid was over Play-Off 1. Het was het minimum, zelfs met deze groep in dit jaar. Als Anderlecht straks geen Europees voetbal haalt, dan is dat een catastrofe voor deze club. Vergis je niet: de druk is groot bij Anderlecht om van deze Play-Offs iets te maken."