'Kogel door de kerk: Anderlecht heeft beslissing genomen over nieuwe stadionnaam’

'Kogel door de kerk: Anderlecht heeft beslissing genomen over nieuwe stadionnaam’

30-03-2019 14:01 Laatste update: 14:06
76

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu werd er ook een akkoord bereikt: het Constant Vanden Stockstadion van RSC Anderlecht zal een nieuwe naam krijgen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De nieuwe stadionnaam zal samen met sponsor Lotto bepaald worden. Wat die naam zal zijn, moet nog besproken worden. De 'Lotto Arena' is alvast geen optie, want dat zou voor te veel verwarring zorgen met de gelijknamige zaal in Antwerpen. Mogelijks wordt het stadion genoemd naar één van de producten van Lotto.

Marc Coucke wil meer inkomsten genereren. Een gesponsorde stadionnaam is daarbij een extra troef. Door de naamsverandering komt er een definitief einde aan het tijdperk-Vanden Stock. Al sinds 1983 werd het Anderlecht-stadion genoemd naar gewezen de voorzitter. Na 36 jaar kiest paars-wit nu voor een nieuwe naam.

Update 30/03, 14.00: Terwijl de Vlaamse kranten nog geen idee hebben van een nieuwe naam, lijkt La Dernière Heure meer te weten. Volgens hen zal Anderlecht snel communiceren over de nieuwe stadionnaam. Zo zal het huidige Constant Vanden Stockstadion vanaf volgend seizoen het ‘Lotto Park’ worden.