'RSC Anderlecht mag het komen uitleggen bij de licentiecommissie'

'RSC Anderlecht mag het komen uitleggen bij de licentiecommissie'

27-03-2019 07:31 Laatste update: 08:03
13

RSC Anderlecht is nog niet zeker van een licentie voor volgend seizoen. Paars-wit kreeg van de licentiecommissie een uitnodiging om duidelijkheid te verschaffen over hun dossier. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Bij Anderlecht maken ze zich geen zorgen, volgens hen gaat het slechts om een formaliteit. 'De licentiecommissie heeft Anderlecht gevraagd om duidelijkheid te verschaffen over de kapitaalsverhoging van ongeveer dertig miljoen euro. Voor Anderlecht is het hoogst uitzonderlijk dat het duiding moet geven bij zijn licentiedossier', staat te lezen in de krant.

Paars-wit zal de nodige documenten nu overmaken aan licentiemanager Nils Van Brantegem. 'De schulden aan makelaars, die aanvankelijk een heikel punt waren voor de licentiecommissie, zullen geen negatieve invloed hebben. Zoals eerder gemeld is RSCA de betalingen inmiddels gestart.'

Andere JPL-clubs
Naast Anderlecht moeten ook KV Oostende en KV Mechelen zich komen verantwoorden bij de licentiecommissie. Over andere clubs wilde Van Branteghem niks kwijt, maar hij liet wel weten dat alle oproepingen richting de clubs verstuurd zijn. Op 3 april volgt een volgende bijeenkomst.