Boeckx onthult zijn strijd en wint daarmee heel wat zieltjes: 'Een mooi mens'

Boeckx onthult zijn strijd en wint daarmee heel wat zieltjes: 'Een mooi mens'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 07:15zo 24-03-2019 om 07:15

In het programma Van Gils en Gasten toonde Frank Boeckx zich van zijn meest kwetsbare kant. De doelman van Anderlecht onthulde dat hij al jaren strijdt tegen overgewicht en de psychologische problemen die daarvoor hebben gezorgd. Dat ontroerde columnist Nico Dijkshoorn.

In zijn column in Het Nieuwsblad is de Nederlander alleen maar lovend voor Boeckx. 'Het verhaal dat Frank vertelde, ontroerde mij. Steeds maar weer moeten presteren in een omgeving die je het liefst vertrapt als je ook maar enige zwakte toont', klinkt het.

'Frank Boeckx deed in Van Gils en gasten iets unieks. Hij vertelde aan een groot publiek, op de ­televisie, dat hij soms onzeker was geweest. Dat hij, door het aanhoudende gezeur over zijn gewicht, soms zijn vinger in zijn keel had gestoken om het diner weer uit te braken. Hij vertelde, met Jef Brouwers (sportpsycholoog) vlak naast hem, dat hij hulp had gezocht. Voetballers die hun kwetsbaarheid tonen, zijn ­spelers die hun carrière op het spel zetten', merkt Dijkshoorn op.

'Wie in zo een omgeving (de voetbalwereld) zijn zwakte durft te laten zien, is een mooi mens. Frank Boeckx is een mooi mens. Hij zat tegenover mij en ik zag hem niet twijfelen. Hij vertelde over zijn twijfel, ook al wist hij dat hij de volgende dag weer naar een club moest die wordt geregeerd door een man die nooit twijfelt', aldus Dijkshoorn.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws