Boeckx onthult zijn strijd en wint daarmee heel wat zieltjes: 'Een mooi mens'

Boeckx onthult zijn strijd en wint daarmee heel wat zieltjes: 'Een mooi mens'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 07:15zo 24-03-2019 om 07:15

In het programma Van Gils en Gasten toonde Frank Boeckx zich van zijn meest kwetsbare kant. De doelman van Anderlecht onthulde dat hij al jaren strijdt tegen overgewicht en de psychologische problemen die daarvoor hebben gezorgd. Dat ontroerde columnist Nico Dijkshoorn.

In zijn column in Het Nieuwsblad is de Nederlander alleen maar lovend voor Boeckx. 'Het verhaal dat Frank vertelde, ontroerde mij. Steeds maar weer moeten presteren in een omgeving die je het liefst vertrapt als je ook maar enige zwakte toont', klinkt het.

'Frank Boeckx deed in Van Gils en gasten iets unieks. Hij vertelde aan een groot publiek, op de ­televisie, dat hij soms onzeker was geweest. Dat hij, door het aanhoudende gezeur over zijn gewicht, soms zijn vinger in zijn keel had gestoken om het diner weer uit te braken. Hij vertelde, met Jef Brouwers (sportpsycholoog) vlak naast hem, dat hij hulp had gezocht. Voetballers die hun kwetsbaarheid tonen, zijn ­spelers die hun carrière op het spel zetten', merkt Dijkshoorn op.

'Wie in zo een omgeving (de voetbalwereld) zijn zwakte durft te laten zien, is een mooi mens. Frank Boeckx is een mooi mens. Hij zat tegenover mij en ik zag hem niet twijfelen. Hij vertelde over zijn twijfel, ook al wist hij dat hij de volgende dag weer naar een club moest die wordt geregeerd door een man die nooit twijfelt', aldus Dijkshoorn.

Plaats een reactie

mapolean +1200
zondag 24 maart 2019 om 08:33
Ik denk niet dat Boeckx dit programma of deze ontboezeming nodig had om aan te tonen dat hij een mooi mens is... Wij wisten dat al veel langer!!!

Enkele jaren terug, na de laatste titel van Anderlecht heb ik volgende ode geschreven:

De teerlingen zijn bijna geworpen... 's Lands hoogste voetbalcompetitie zit er nagenoeg op. Nog een paar onbeantwoorde vragen: Wordt Club 2de of gaat AA Gent met die eer lopen? En gaat het laatste Europese ticket naar het rijke KV Oostende? Naar het prachtig voetballende Racing Genk? Of gaan de sympathieke Truienaars, onder leiding van Mijnheer - met grote "M" - Leko Europa in?

Wat er ook van zij, het was een flauwe competitie. Anderlecht werd oververdiend kampioen. Omdat de tegenstand nooit enig niveau haalde. Zelf hoefden ze niet te schitteren om beter te zijn dan hun concurrenten.

Ondanks mijn grote voorliefde voor sprankelend voetbal (en dat liet Anderlecht nauwelijks zien), gun ik de Brusselaars de titel. Voor die gunfactor is er slechts één verklaring: Niet het talent van Youri, niet de hoffelijkheid van Weiler... Zelf niet de spectaculaire ontbolstering van Leander. Nee!!! Mijn sympathie voor de paarswitten is enkel te danken aan Frank!!! Frank Boeckx!!!

Ik heb het voor die kerel. Niet alleen omdat hij blijkbaar ook al heel z'n jonge leven een hevige strijd met de weegschaal levert. Niet alleen omdat hij in diepe dalen heeft gezeten en er nauwelijks anderhalf jaar geleden nog aan dacht om definitief te stoppen met voetballen. Maar ook, en vooral, omdat hij zo anders is dan al die ernstige, meestal saaie, tikje narcistische profvoetballers.

Frank lijkt me het type mens waar men in de voetballerij niet genoeg van heeft. Een vlotte prater die voetbal wel kan relativeren. Een man met humor, die de uitgestoken middelvinger van zijn gefrustreerde ploegmaat aannemelijk maakt. Een je-m'en-foutist, die op sollicatie bij de Anderlechtdirectie gaat in zomerplunje. Een avonturier, die de uitdagingen niet uit de weg gaat... Ik kan me zelfs goed voorstellen dat Frank,zijn eigen verdienste in de titel van Anderlecht probeert af te zwakken: "Ik was geen titularis vanaf het seizoensbegin..." Who cares wat andere mensen denken?

De kans is groot dat Anderlecht een nieuwe keeper gaat zoeken. Dat vinden voetbalkenners ongetwijfeld begrijpelijk en misschien zelfs terecht. Voor Frank zal dat geen probleem zijn. Die man zal heus niet ongelukkiger zijn, indien zijn plaats wordt ingenomen door een jongere, betere, snellere, athletischere, slankere keeper. Als ik echter manager van Anderlecht zou zijn, dan gaf ik "the Tank" een contract voor het leven. Zijn unieke charisma en sterke persoonlijkheid zullen het team nog veel succes opleveren!!!
[Reactie gewijzigd op zondag 24 maart 2019 om 08:35]
Vind ik leuk
Daydreamer +6941
zondag 24 maart 2019 om 08:58
Je hebt talent om dingen neer te pennen en schets een erg mooi en compleet beeld van één van Belgiës meest aparte, a-typische voetballers...
Vind ik leuk
mapolean +1200
zondag 24 maart 2019 om 15:51
Dank je wel voor het mooie compliment!!!
Vind ik leuk
Henrigo +153
zondag 24 maart 2019 om 14:31
Mooi geschreven, Map, een echte ode aan een bijzondere man.
Vind ik leuk
mapolean +1200
maandag 25 maart 2019 om 06:54
Ook jij bedankt voor het mooie compliment! Over bijzondere mensen is het makkelijk iets moois te schrijven...
Vind ik leuk
VeeDeeVee +20225
zondag 24 maart 2019 om 11:48
Boeckx is gewoon ne geweldige kerel, recht voor de raap.
Vind ik leuk
Heppen1J +938
zondag 24 maart 2019 om 15:47
Daar kunnen Veel nog een groot voorbeeld van nemen een pracht van een mens
Vind ik leuk
Wolfje +21
zondag 24 maart 2019 om 16:21
Respect !!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws