Ondoa (KVO), Fai (Standard) en Olinga (Moeskroen) mogen naar de Afrika Cup

Ondoa (KVO), Fai (Standard) en Olinga (Moeskroen) mogen naar de Afrika Cup

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 18:30za 23-03-2019 om 18:30

De Kameroeners zijn in hun missie geslaagd om zich te plaatsen voor de Afrika Cup. Op de Comoren werd zaterdagmiddag een 3-0 overwinning geboekt, waardoor Kameroen als tweede eindigt in Groep B. Marokko is groepswinnaar geworden.

Kameroen zou de Afrika Cup organiseren, maar de CAF ontnam het land de organisatie omdat de accomodaties en de infrastructuur van het land niet goed genoeg waren. Daardoor mocht Egypte het toernooi organiseren en moest Kameroen zich via kwalificatie zien te plaatsen.

Er stond veel spanning op de wedstrijd tussen Kameroen en de Comoren, wat duidelijk zichtbaar was. Beide ploegen weigerden kansen te creëeren en gas te geven. Toch waren de grootste mogelijkheden na de openingsfase voor Kameroen, waar Collins Fai aan de wedstrijd begon. Na 37 minuten viel de openingstreffer, die gemaakt werd door Paris Saint-Germain-speler Maxim Choupo-Moting.

De Comoren kregen vlak voor rust nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Ajax-doelman André Onana hield zijn doel schoon. Kameroen wist de wedstrijd vlak na de rust te beslissen. Christian Bassogog zag een afstandsschot achter de doelman van de Comoren belanden: 2-0. Kameroen gaf na de tweede goal weinig gas meer en besefte dat de buit zo goed als binnen was. In de slotfase maakte invaller Clinton Njié er nog 3-0 van.

De Afrika Cup wordt gespeeld tussen 21 juni en 19 juli.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws