Wie is de beste doelman in de JPL? Bolat is een goeie, maar de beste ...

Wie is de beste doelman in de JPL? "Bolat is een goeie, maar de beste ..."

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 15:11za 23-03-2019 om 15:11

De Play-Offs naderen met rasse schreden. In aanloop naar de apotheose van de Jupiler Pro League werpt Jacky Mathijssen zijn licht over de doelmannen in de nationale competitie. Een primus kan de huidige coach van de Belgische U19 niet aanduiden.

Sommige waarnemers schuiven Sinan Bolat naar voren als meest bepalende doelman in Eerste Klasse A. Het sluitstuk van Royal Antwerp FC heeft het meest aantal clean sheets achter zijn naam staan. "Sinan vind ik een goeie doelman, zeker, maar de beste ...", klinkt Mathijssen niet helemaal overtuigd bij Sport/Voetbalmagazine.

"Geef hem nog één jaar de tijd en Thomas Didillon is ook een goeie, die heeft me positief verrast in een team dat niet echt verdedigend speelt en waar weinig stabiliteit was", verwijst Mathijssen naar de keeper van RSC Anderlecht. "Hetzelfde geldt voor Thomas Kaminski (KAA Gent, nvdr.), die twee ploegen had, hij verdient ook nog wat tijd."

"En Jean Butez van Royal Excel Mouscron vind ik ook een goeie. En dan heb je nog Guillermo Ochoa (Standard, nvdr.) en Danny Vukovic (KRC Genk, nvdr.), die dit seizoen bevestigt. Je hebt een reeks goeie keepers op dit moment. En daar zit Sinan zéker bij", besluit Mathijssen met een complimentje naar Bolat.

Poll

Wie vind jij de beste doelman in de JPL?

(688 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws