Buitenland raakt lof over Tielemans niet op: 'Europese ster in wording'

Buitenland raakt lof over Tielemans niet op: 'Europese ster in wording'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 23:15vr 22-03-2019 om 23:15

Youri Tielemans was donderdag in goede doen bij de Rode Duivels. De middenvelder opende de score en liet ook vlagen van zijn klasse zien. In België, maar ook in het buitenland was men onder de indruk.

Het Amerikaanse Bleacher Report had heel wat lof voor de Rode Duivel, die recent werd overgenomen door Leicester City. 'Leicester wist maar al te goed wie ze in huis haalden, toen ze Tielemans tijdens de voorbije mercato op uitleenbasis wegplukten in Monaco', klonk het.

'Tielemans is de complete moderne middenvelder. Comfortabel aan de bal in zowel verdedigende als aanvallende modus. Zijn goal was symptomatisch voor een speler aan de start van een speciale carrière. Een jongen die op zijn leeftijd al veel meer ervaren lijkt dan anderen.'

De toekomst
Volgens de sportwebsite zal Tielemans deze zomer een belangrijke transferkeuze te wachten staan. 'Leicester heeft deze zomer geen optie tot definitieve aankoop, dus achter zijn toekomst staat een vraagteken.'

'Maar als hij dit niveau kan aanhouden, wordt hij straks een van de meest gegeerde jonge talenten in Europa. Een terugkeer naar Monaco valt niet uit te sluiten, maar of het nu in Frankrijk is of elders: Tielemans is klaar om te schitteren. Een Europese ster in wording', zijn de Amerikanen bijzonder lovend.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws