Standard krijgt boete na Puta Racing Genk van supporters tijdens topper

Standard krijgt boete na "Puta Racing Genk" van supporters tijdens topper

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 20:00vr 22-03-2019 om 20:00

Standard heeft een straf gekregen van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB na spreekkoren in de wedstrijd tegen Genk. De supporters riepen "Puta Racing Genk" richting de fans van de thuisploeg. Dat levert Standard nu een boete van 1.000 euro op.

In de 29e en 66e minuut werd door de match delegate vastgesteld dat de supporters van Standard "puta Racing Genk" in de richting van de thuissupporters riepen. "Dat spreekkoor stond in schril contrast met het positieve gedrag van de Standard-supporters tijdens het Genkse eerbetoon aan een overleden supporter", citeert Spoza de matchdelegate.

Bondsprocureur Kris Wagner omschreef de gezangen als obsceen en vulgair. Hij eiste een boete van 2.500 euro voor de gezangen. Zo ver kwam het niet. Het bleef bij 1.000 euro na enkele verzachtende omstandigheden.

"De context van de wedstrijd, wat toch een intense topper was. De feiten deden zich slechts 2 keer heel kort voor. En bovendien leek het gedrag van de Standard-supporters voor de rest van de match voorbeeldig", gaf de Geschillencommissie aan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws