Hazard is voor zijn ploeg wat Messi en Ronaldo zijn voor hun ploeg

"Hazard is voor zijn ploeg wat Messi en Ronaldo zijn voor hun ploeg"

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 18:24vr 22-03-2019 om 18:24

Dat de Rode Duivels Rusland met 3-1 opzij zetten, hoeft niemand te verbazen. Dat Eden Hazard opnieuw de grote man was evenmin. De dribbelkont was, zoals in veel van zijn matchen de laatste maanden, ongrijpbaar, zag ook Peter Vandenbempt.

"de 3-1- tegen Rusland is de kop er in de EK-voorronde af. Met Eden Hazard - met grote voorsprong - als Man van de Match. Er waren heel wat afwezigen en dan heb je een leider nodig die het elftal bij de hand neemt. Dat heeft Eden Hazard met verve gedaan. Hij zat overal tussen telkens als het gevaarlijk werd, telkens als hij versnelde, was er paniek bij de Russen. Hij was de leider, de aanjager, technisch superieur en maakte twee doelpunten: het was een glansprestatie", vat Vandenbempt samen bij Sporza.

Richting Messi/Ronaldo
"Sinds het WK 2018 heeft hij een andere dimensie toegevoegd aan zijn spel. Het heeft een aantal jaar geduurd voor Hazard echt zijn stempel op de nationale ploeg kon drukken, maar intussen is hij wereldklasse. Ik krijg steeds meer de indruk dat hij voor zijn ploegen, in dit geval de nationale ploeg, is wat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo wel vaker zijn voor hun ploegen", vergelijkt de journalist.  

Al nuanceert Vandenbempt die uitspraak meteen. "Daarmee wil ik voor alle duidelijkheid niet zeggen dat Hazard op het niveau van die twee staat, want dat zijn toch buitenaardse wezens, maar als er wat afwezigen zijn of als het elftal het een beetje moeilijk heeft, dan kunnen ze naar Eden Hazard kijken en dan lost die het wel op."

Poll

Is Hazard de beste Belgische voetballer aller tijden?

(164 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws