Vertonghen: Ik hoop dat Vincent, Axel en Mousa niet afhaken voor EK

Vertonghen: "Ik hoop dat Vincent, Axel en Mousa niet afhaken voor EK"

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 23:25wo 20-03-2019 om 23:25

Het EK 2020 moet er nog bij kunnen, maar daarna lijkt er toch écht een generatiewissel op komst bij de Rode Duivels. Jan Vertonghen is recordinternational en kan als geen ander oordelen wanneer het ideale moment gekomen is.

Voorlopig spreekt Vertonghen nog niet graag over een leegloop. "Er is er maar één afgehaakt en dat is Marouane", nuanceert de linkspoot bij Het Nieuwsblad. "Wat ik jammer vind, want hij was erg gewaardeerd en heeft die waarde meermaals bewezen, onder andere op beide WK’s. Ikzelf en mijn leeftijdsgenoten met mij kunnen niet ontkennen dat de vele wedstrijden, de leeftijd en de impact van de competities hun tol eisen."

"Vincent, Axel en Mousa zijn er niet bij", somt Vertonghen op. "Thomas en ik blijven over. Dat is jammer. Maar ik ben blij dat de andere niet hebben afgezegd. Ik hoop dat ze niet afhaken, of toch zeker niet voor het EK. Maar uiteindelijk moet iedereen dat voor zichzelf weten. Ik heb er veel met Mousa over gesproken."

"Hij is al drie jaar eerder begonnen met profvoetbal. Dat heeft een heel grote impact op je lichaam", herhaalt Vertonghen. "Hij had een kans omdat Axel er niet bij is. Maar ik weet zeker, als ik bijvoorbeeld voor Vince spreek, dat hij niets liever wilde dan hier te zijn. Alleen moet het lichaam ook mee willen en jammer genoeg was dat niet het geval."

Poll

Houdt Vertonghen ermee op meteen na het EK van 2020, denk je?

(81 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws