Vandenbempt ziet groot probleem voor Club Brugge: Kolossale afknapper

Vandenbempt ziet groot probleem voor Club Brugge: "Kolossale afknapper"

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 20:45wo 20-03-2019 om 20:45

Club Brugge start als één van de favorieten aan Play-Off 1, maar ging op Speeldag 30 wel weer de boot in. Het verloor thuis van Moeskroen met 1-2. Peter Vandenbempt weet dat Club met twijfels aan de titelstrijd begint.

Vandenbempt is niet mals na de nederlaag. "Een kolossale afknapper op een onverwacht moment voor Club Brugge en voor de zoveelste keer een teleurstellende prestatie voor eigen volk. Jan Breydel is geen onneembare vesting meer, bij de voorbije twee titels was dat nochtans telkens de basis", verklaart hij in Sport/Voetbalmagazine.

Nu is winnen op Club Brugge geen uitzondering meer. "Negen punten weggegooid in drie verliesmatchen tegen Zulte Waregem, Charleroi en Royal Excel Mouscron: als dat maar niet bepalend is aan het einde van de rit. En vooral: na een paar echt goeie prestaties tegen Anderlecht, KRC Genk, Eupen en ook Sint-Truiden en het mentale voordeel door de inhaalbeweging in de stand komt deze uitschuiver hard aan."

Club maakt het zo zichzelf moeilijk. "Club haalt elf punten minder dan vorig jaar, dat heeft de druk in de strijd om de titel onnodig verhoogd. Het frustreert Ivan Leko, die wisselvalligheid en black-outs van zijn team. Gelukkig is de tegenstand vanaf nu enkel nog top: die haalde dit seizoen bij Club Brugge (bijna) altijd het beste naar boven..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws