Ronaldo wacht mogelijk schorsing: 'Iedereen in het stadion heeft dat begrepen'

Ronaldo wacht mogelijk schorsing: 'Iedereen in het stadion heeft dat begrepen'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 18:05wo 20-03-2019 om 18:05

Emre Can vindt niet dat Cristiano Ronaldo een schorsing verdient voor zijn provocerende manier van juichen nadat Juventus Atlético Madrid uitschakelde in de Champions League. De sterspeler van Juventus maakte een zogenaamd cojones-gebaar, waarmee hij Atlético-trainer Diego Simeone op de hak nam. 

Bij de 2-0 van Atlético in de heenwedstrijd maakte Simeone dat gebaar, waarna Ronaldo een paar weken later zijn gram haalde. De UEFA is inmiddels een onderzoek gestart naar de opvallende manier van juichen van Ronaldo. Volgens de UEFA is er sprake van 'ongepast gedrag'. Simeone kreeg voor zijn actie een geldboete van de Europese voetbalbond. 

"Ik wil niet praten over zijn gebaar", zegt Can tegen BILD. "Ik moet zeggen dat Ronaldo, gezien zijn optreden, het recht had om te juichen zoals hij zelf wilde. Iedereen in het stadion begreep wel aan wie het gebaar geadresseerd was. Ik ben blij voor hem dat hij een hattrick maakte."

"Hij moest in de eerste wedstrijd veel nare commentaren slikken en wilde hen repliceren. Hoe hij hun een antwoord gaf, namelijk een hattrick maken, is geweldig. Ronaldo is eigenlijk een rustige man, kan ik wel zeggen. Met beide voeten op de grond. Hij loopt niet te koop met zijn status van wereldster", aldus Can. 

Ronaldo krijgt donderdag te horen of de UEFA maatregelen treft tegen de Portugees. Ajax neemt het op 10 en 16 april op tegen de koploper van Italië in de kwartfinale van de Champions League. 

Plaats een reactie

Blue-White +272
woensdag 20 maart 2019 om 18:21
Zelfde gebaar, dus een gelijke straf boete.
Vind ik leuk
La joya +500
woensdag 20 maart 2019 om 19:49
Nee enkel een boete want het gaat om de zelfde paragraaf in het geval van Simeone, die kreeg ook een boete (20000 euro), als het om een schorsing zou gaan hadden ze een andere paragraaf vooropgesteld en dit weet ik uit een heel serieuze bron...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws