Martinez laat zich uit over vervangers voor Witsel, Meunier en Lukaku

Martinez laat zich uit over vervangers voor Witsel, Meunier en Lukaku

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 17:30wo 20-03-2019 om 17:30

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 17:42wo 20-03-2019 om 17:42

Roberto Martinez heeft op de vooravond van de clash met Rusland nog een persconferentie gegeven. Martinez moet met een gehavende ploeg spelen, maar ziet daarin vooral kansen voor de bankzitters.

Zo moet Martinez het donderdag doen zonder Romelu Lukaku. "Hij maakt progressie, maar de wedstrijd tegen Rusland komt te vroeg voor hem. Of hij wel fit raakt voor de match tegen Cyprus zullen we nog moeten zien", staat te lezen bij Sporza.

Martinez wil nog niet zeggen wie Lukaku vervangt. "Batshuayi heeft het tegen IJsland goed gedaan, terwijl Benteke altijd productief is bij de nationale ploeg. En ook Origi steekt in een goeie vorm. Iedereen moet klaar zijn om te spelen. Wie aan de aftrap komt, zullen we na de training zien. Maar ook als invaller kun je het verschil maken."

Timothy Castagne is dan weer de logische vervanger voor Thomas Meunier. "In november speelde hij nauwelijks bij zijn club, maar die situatie is nu helemaal gekeerd. Timothy presteert heel constant bij zijn club en daar kunnen wij van profiteren bij de nationale ploeg. Als je goed speelt bij je club geeft dat altijd extra vertrouwen."

Wie in plaats van Witsel?
Verder moet Martinez ook nog een vervanger vinden voor de afwezige Witsel. "Wie de vervanger van Witsel wordt? Het klopt dat de rol van Axel heel belangrijk is voor de balans in het team. Dendoncker en Tielemans hebben die rol al vervuld bij hun club. Ook Dennis Praet was altijd heel indrukwekkend als hij erbij was. Ik ben blij met de opties die we hebben. We hebben genoeg ervaring."

Lees ook: Mogelijke opstelling van de Rode Duivels: frisse wind na blamage in Zwitserland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws